Задача №1 пред ДПС е подкрепата за малките и средните предприятия

Политика

24-04-2016, 14:47

Снимка:

pik.bg

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Стимулирането, подпомагането и подкрепата за малките и средни предприятия трябва да са задача №1 пред структурите на ДПС. Това призова съпредседателят на партията Мустафа Карадайъ в доклада на ръководството пред 9-ата Национална конференция на движението, която се провежда в НДК.

В него остро се критикува работата на настоящата коалиция, водеща до социална несигурност, висока безработица, липса на стимули за бизнеса. А анализът на социалната картина налагал извода, че ной-високите нива на безработца са предимно в региони, населени с традиционни избиратели на ДПС.

Днес са необходими възстановяване и нормализация на диалог между политическите сили, каза Карадайъ. Даде пример, че в публичната среда трайно се настанил образът на врага - ДПС, "удобен виновник" за всички настоящи и бъдещи управленски грешки. Основният политически субект в 43-ото НС допусна съставяне на анти-ДПС коалиция. Анти-ДПС реториката се превърна в основната опорна точка главно на десните субекти и националистите от властта.

Езикът на омразата става "официален език" и вече се активира не само на политическо, но и на социално ниво, обясни съпредседателят на ДПС. Това негативно явление води до взривяване основите на толерантността, което е опасно за всяко общество, предупреди той. Надделяването на "езика на омразата" означава отстъпление от уникалния, международно признат български етнически модел, допълни Карадайъ. И обясни, че Европа все още не е намерила формулата на своя български етнчески модел, с който ДПС и страната ни можели да дадат реален принос в изграждането на общото бъдеще на европейското ни семейство.

Управлението генерира повече скандали, отколкото реформи и усещането за нестабилност се засилва, критикува Карадайъ. Той се върна назад във времето, и отчете, че ДПС е допринесло за прекратяването на първия мандат на Бойко Борисов. След това кабинетът "Орешарски" имал правилна политика и основното му постижение било връщането на демокрацията, но неадекватно поведение на по-големия партньор в правителството и грешката с поемането на обещания от името на двете партии го провалили.