ДПС си избира ръководство

Политика

24-04-2016, 08:54

Снимка:

bnt.bg

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Очакват се 900 делегати и 600 гости от страната и чужбина

От 11:00 часа в зала 3 на НДК днес ще се проведе  IX Национална конференция на ДПС. Партийният форум ще избере председател, Централен съвет и Централна контролна комисия. В работата на Националната конференция ще вземат участие 900 делегати. Очаква се да присъстват над 600 гости от страната и чужбина, съобщиха от пресцентъра на ДПС.
До избора на ново ръководство се стигна, след като в края на миналата година почетният председател Ахмед Доган свали доверието си от Лютви Местан. Последният се укри в турското посолство (по думите му – защото охраната му от НСО е била внезапно свалена), а малко след това беше изключен от партията.
Като причина и в знаковата реч на Доган на новогодишното тържество на партията, и в коментарите на хора от движението се изтъкваше решението на Местан да подкрепи Турция в скандала, избухнал след като южната ни съседка свали руски боен самолет.
Начело на ДПС застана триумвират от съпредседатели – Мустафа Карадайъ, Четин Казак и Рушен Риза. Междувременно, Лютви Местан, близките до него депутати и бивши активисти на ДПС направиха нова партия – ДОСТ.