Мария Гроздева: С Антоанета спечелихме медали в Рио

Бонева взе сребърен медал в Бразилия

Двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева се завърна със златен медал от Световната купа в Рио де Жанейро. Тя се класира първа на 25 м пистолет и стана първият президент на федерация в спортната стрелба, която триумфира в престижната надпревара.

Другата българска представителка - Антоанета Бонева, пък завоюва сребърно отличие на 10 м пистолет.

„Много се радвам, че точно на това състезание, точно на това място, на тази силна Световна купа, разбирате, че всички са там за да проверят условията за Олимпиадата, успяхме да се окичим с медали”, сподели Гроздева пред Би Ти Ви минути след като кацна на българска земя.

Двете ни състезателки обаче не са очаровани от условията за състезание в Рио де Жанейро няколко месеца преди старта на Олимпийските игри.

„Преди 10 години имахме там Световна купа и стрелбището по никакъв начин не е мръднало. Една боя бяха сложили и това е. Нищо различно, нищо осъвременено. На финалната зала нямаше климатици, а навън беше минимум 37-38 градуса, стреляхме под една тента и буквално не се дишаше. Публиката едвам издържаше, не питате състезателите какво им е било”, разказа Бонева