Възстановиха турнира по водна топка за Купа "Диана"

Министър Кралев хвърли първата топка на мача България I - Грузия от международния турнир по водна топка за Купа "Диана"

  Министърът на младежта и спорта Красен Кралев хвърли първата топка на мача България I – Грузия от 36-ото издание на международния турнир по водна топка за Купа „Диана“.
    В надпреварата участват юношеските отбори до 16 години на Сърбия, Румъния, Грузия, Молдова, както и два български национални състава.
    „Поздравявам ви за ентусиазма, с който възстановихте турнира за Купа „Диана“, който е един от най-старите в Европа. Надявам се през следващите години обхватът на състезанието да бъде разширен, но най-важното е, че младите български ватерполисти имат възможност за изява и дано в бъдеще да имаме поводи за радост в този спорт”, заяви министър Кралев, който получи топка и шапка на националния отбор от председателя на федерацията Константин Динев.
    Кметът на Бургас Димитър Николов, който е и член на Управителния съвет на БФ Водна топка и баща на национала Иван Николов благодари на министъра за подкрепата, която оказва на този спорт.
    „Убеден съм, че с подкрепата на министър Кралев нашата федерация и клубовете в страната ще имат допълнителен стимул да развиват водната топка. Това е един прекрасен спорт, който възпитава и мотивира младите хора да спортуват”, каза Николов.
    Специално за турнира Национална спортна база ЕАД закупи нова измерителна уредба, ново игрище и нови врати.
    Надпреварата, която се провежда под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова стартира през далечната 1971 г. и след две прекъсвания, последното от които през 2008 г., се възстанови отново от Българската федерация по водна топка. Организаторите отдават почит и на Иван Славков, на чието име са индивидуалните награди.