БФХГ е пример как трябва да се работи

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри държавното първенство по художествена гимнастика "Елит"

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри държавното първенство по художествена гимнастика „Елит“, което стартира в тренировъчната зала на „Арена Армеец“. В състезанието участват най-добрите гимнастички младша и старша възраст и жени, селектирани след предварителна квалификация.
„Тук е събран елитът на нашата художествена гимнастика, която е един от най-обичаните и успешни български спортове. Винаги съм давал за пример Вашата федерация за това как трябва да се работи и с подрастващите, и с елитните състезатели. Вярвам, че тази година Вашият спорт ще ни донесе много поводи за радост с представянето си на Европейското първенство, Световните купи и най-вече на Олимпиадата в Рио де Жанейро. Знайте, че Вие сте сред най-добрите в света, защото българската художествена гимнастика винаги е била водеща сила в международен мащаб“, заяви Кралев.
Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева подари на министъра специален приз в знак на благодарност за подкрепата, която ръководения от нея спорт получава.
„Ще се постараем да Ви се отблагодарим за помощта с много работа и надявам се с добри резултати от Световната купа, Европейското първенство и най-вече от Олимпийските игри“, каза Раева.
Тя заяви още, че участничките в държавното първенство „Елит“ са наследници на една от най-големите школи по художествена гимнастика в света и ги призова да тренират още по-усърдно, за да постигнат успехите на своите предшественички.