Полицията разследва смъртта на Принс

Поп звездата почина на 57 години в имението си в Минесота

Поп звездата Принс си отиде от този свят, полицията разследва смъртен случай в имот в Минесота, собственост на екстравагантната звезда. Вероятно става въпрос за смъртта на самия певец. Информацията за кончината му бе потвърдена пред „Си Ен Ен” (CNN) от член на неговото семейство и от издателя му.

„С дълбока тъга потвърждавам, че легендарният, емблематичен изпълнител, Принс Роджърс Нелсън, почина в неговата резиденция „Прейсли парк” тази сутрин, на 57-годишна възраст”, съобщи Ивет Ноел-Шюре, издател на певеца.

Местните власти в Минесота разкриха, че в момента тече разследване на смъртен случай в комплекса, който е собственост на Принс. Името на починалия не беше официално обявено.

По-рано този месец Принс е заявил, че не се чувства добре, според местен вестник и отложи концерт в Атланта,

Няколко дни по-късно, поп-звездата излезе на сцената в американския град, но след това самолетът на певеца извърши аварийно кацане и той беше приет в болница.

На 15 април Принс беше хоспитализиран в щата Илинойс, след като му прилоша по време на концерт. Той изнесе шоу още на следващия ден, като говорителят му заяви, че е ставало въпрос за грип. В последните месеци обаче Принс отмени два други концерта по здравословни причини.

Петдесет и седем годишният Роджърс Нелсън, известен със сценичния си псевдоним Принс, се превърна в световно явление през 80-те години и 90-те на миналия век с уникалното смесване на поп, фънк, фолк и рок музика.

През кариерата си той печели седем награди „Грами” и по един „Златен глобус” и „Оскар”.

Включен е в „Залата на славата на рокендрола” през 2004 г. Най-големият му хит е песента „Purple Rain” от едноименния албум.

Списание „Ролинг стоун“ класира Принс на 28-о място в списъка ма 100-те най-популярни артисти за всички времена.