Марица би Левски за втори път

Спорт

21-04-2016, 11:51

Снимка:

Канал 3

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Пловдивските волейболистки спечелиха с 3:2 срещу "сините"

Марица (Пловдив) изкова втора победа в шампионския плейоф и вече е само на крачка от златото и титлата в женската
Национална волейболна лига Демакс+. Настоящият волейболен шампион повтори вчерашния си успех срещу гостуващия
Левски (София), като този път го надви по-трудно с 3:2 (23:25, 26:24, 19:25, 25:15, 15:11)* след два часа игра в зала Пловдивски университет в най-дългия официален мач на Жълтосините от началото на сезона.
Макар че водеха в резултата през по-голямата част от първия гейм, в редиците на маричанки сякаш се усещаше повече напрежение и те допускаха повече грешки. Сините успяха да обърнат резултата при 20:20, за да достигнат до успеха при
25:23 след ас от перфектно насочен сервис на Нася Димитрова. Вторият гейм се превърна в истинска гоненица между двата тима, които многократно си разменяха водачеството в резултата. Левски тръгна по-добре, но треньорът на Марица Иван Петков направи някои промени в състава си и нещата потръгнаха, но само колкото за един равностоен гейм. Гостенките дори
успяха да спасят двата геймбола за пловдивчанки след 24:22, но в крайна сметка отличната блокада на Виктория Григорова донесе брейк-точката за 26:24.
Домакините трудно обработваха противниковия сервис в третата част, като позволиха на Левски да отбележи цели 6 аса и не успяваха да се организират добре в атака. Софиянки успяха да наложат траен превес и отново излязоха напред след 25:19.
С три поредни аса на Силвана Чаушева Марица дръпна със 7:3 в четвъртата част. Това и неуморната подкрепа от трибуните вдъхнови пловдивчанки да заиграят като една перфектно смазана машина и да поемат пълен контрол върху случващото се на терена.

Многото брак в играта на Левски също помогна за съкрушителното 25:15, с което пловдивският тим изравни
резултата. С драматизма си тайбрекът напълно прилягаше на този мач. Момичетата на Иван Петков на два пъти повеждаха с по три точки преднина, но и двата пъти биваха догонвани за 5:5 и 10:10. След това гостенките дори излязоха с точка напред, но след
следващото разиграване на линията за изпълнение на сервис застана Мирела Шахпазова. Марица постигна серия от пет поредни точки за 15:10, оформено с изящна атака на Радосвета Тенева.
Ради отново демонстрира високата си класа и стана топреализатор на двубоя с принос от 23 точки за успеха. Най-резултатни за софиянки с по 21 точки станаха Нася Димитрова и Мирослава Паскова.

Марица вече води в шампионския плейоф с 2:0 победи. Третият мач от серията, който може да се окаже и последен, ако
пловдивчанки го спечелят, е в понеделник, 25 април, от 18:00  в софийската зала Христо Ботев.