Дебелец посреща великденските празници с богата програма

Мисия

21-04-2016, 08:35

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ще се представи и детски театър „Смехоран”

Детски работилници, боядисване на големи великденски яйца, две театрални премиери и концерт. Това са част от акцентите в културната програма на Дебелец от Лазаровден до Великден.
На 23 април лазарки от групата към Народно читалище „Съгласие” в града ще обикалят по традиция домовете на дебелчани за здраве.
Цветница ще бъде отбелязана от 10:30 часа на 24 април, неделя. С благодарствена молитва, отслужена от отец Петър, ще започне големият християнски празник в Дебелец. Децата от ОУ „Д-р Петър Берон”, Детската градина „Пламъче”, танцовите клубове „Белонога” и „Далия” ще изнесат концерт на импровизирана сцена на градския площад. „Силно се надявам времето да бъде с нас. Ако обаче завали дъжд, имаме намерение да преместим празника в сградата на читалището”, съобщи за Общинското радио кметът на Дебелец Снежана Първанова. Производители на цветя ще разположат своите щандове в пространството около градския шадраван, а дамите от Клуб „Дебелчанка” ще подредят изложба базар. Картички във формата на цветя и венци от различни материали ще сътворят децата, включили се в творческата работилница. „Голямата изненада е, че ще боядисаме три големи стиропорени яйца, които ще останат в градското пространство за Великден”, допълни Първанова.
Празничният календар на Дебелец включва и премиера на детския театър „Смехоран” с представлението „Снежанка и седемте джуджета”. Приказката по братя Грим те ще играят на 26 април, вторник, от 18 часа. В понеделник, 28 април, ще бъде отбелязан празникът на ОУ „Д-р Петър Берон” в салона на читалището. От 19 часа на 29 април юношеският театър „Смехоран” ще играе пиесата „За любовта” по А.П.Чехов.  „За това цветно настроение се грижим всички от кметството, читалището, обществените институции. Искаме хората от Дебелец да усетят тези светли християнски празници  и да ги посрещнат с много настроение и цветя”, каза за финал кметът на Дебелец.