Превозвачите блокират границата с Гърция за Великден

Общество

21-04-2016, 06:49

Снимка:

btvnovinite.bg, архив

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Около 110 хиляди българи се канят да карат ваканцията си там

Български камиони блокират границата с Гърция за предстоящите празници. Всички контролно-пропускателни пунктове към южната ни съседка ще бъдат затворени в 10 часа на 29 април, съобщи  Йордан Арабаджиев, изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи, цитиран от в. "Труд". Блокадата ще продължи през всичките празнични дни до 8 май.
Той уточни, че ще има часови зони, през които ще се пропускат превозни средства. Предварителният план е 4 часа да бъдат затворени граничните пунктове, 2 часа да бъдат отворени, но точните часове ще станат ясни до края на седмицата. Няма да бъдат спирани единствено автомобили, превозващи болни хора и живи животни.
„Протестът ни е в отговор на 40-дневната гръцка блокада през месеците януари-февруари, когато превозвачите ни бяха поставени в нечовешки условия. Трябва да отговорим на гръцките фермери, както сме обещали, защото това, което правят ежегодно, не може да се повтаря и няма да допуснем да се повтаря", коментира той.
От браншовата организация ще се обърнат с искане към съответните общини за разрешение за протеста. За него ще бъдат уведомени и МВР и министерство на транспорта.
Очакваме българските граждани да ни разберат и подкрепят, допълни Арабаджиев.
Ако границата ни с Гърция бъде затворена наистина, това ще повлия негативно на пътуванията до Гърция, коментира за „Труд“ Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.Около 110 хиляди българи се канят да карат ваканцията около Великден в Гърция, съобщи той, цитиран от в. "Стандарт"