Правителството реши - увеличава се минималната работна заплата

Политика

20-04-2016, 15:58

Снимка:

На заседание на министерски съвет днес бе прието увеличаване на размера на минималната работна заплата от 1 януари 2017 г. на 460 лв. и запазване на този размер за 2018 г. и 2019 година. Министерският съвет одобри средносрочната бюджетна прогноза за перио

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

На заседание на министерски съвет днес бе прието увеличаване на размера на минималната работна заплата от 1 януари 2017 г. на 460 лв. и запазване на този размер за 2018 г. и 2019 година.

Министерският съвет одобри средносрочната бюджетна прогноза за периода 2017-2019 година. Правителственото решение определя средносрочните цели на фискалната и бюджетната политика, обвързани със заложените в Закона за публичните финанси фискални правила, ограничения и основни принципи за управление на публичните финанси. С решението се определят и таваните на разходите по отделни първостепенни разпоредители с бюджет и на бюджетните взаимоотношения за следващите три години.

Документът съдържа допусканията за развитието на националната и световната икономика, включително макроикономическа прогноза, описание на приоритетите на политиките на правителството, информация за последната отчетна година, за текущата година и прогноза за основните бюджетни показатели за следващите три години.