Почина пребитият баскитарист на група "Любе"

Свят

20-04-2016, 06:31

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

39-годишния Максим Д, приятел на жертвата, е заподозрян за побоя

Вчера  почина Павел Усанов, баскитарист на легендарната руска група "Любэ". Причината за смъртта му е жесток побой в Подмосковието, след който музикантът изпадна в кома, от която никога не се събуди, съобщи "Комсомолская правда".
На 2 април Павел беше пребит в Дмитрово, след което бе приет в местната болница с тежка черепномозъчна травма и вътрешен хематом. Басистът впоследствие бе откаран в московския институт "Склифосовски".
"Павел е в критично състояние. Без промяна. Молете се за него", написа съпругата му в социалната мрежа, преди той да почине. Тя бе организирала набиране на средства за лечението му.
39-годишния Максим Д, приятел на жертвата, е заподозрян за побоя. След кавга между двамата, която се случила в бар, те излезли извън заведението за да се разберат и тогава Максим започнал да бие приятеля си. След силен удар по главата му, Павел паднал на земята. При вида на кръвта, нападателят се уплашил и избягал от мястото на инцидента, полицията, обаче, успяла да го залови. Максим бил посочен от свидетели за извършител на престъплението, което било записано и с камера. Накрая нападателят признал вината си, въпреки, че първоначално отричал.