Баща нахлу в школо, ругае и напада учители

Поредният инцидент е станал в ломското СОУ „Отец Паисий”

Пореден случай на учители, които са станали жертва на побеснели родители, е станал вчера в Лом. Развилнял се баща обиждал и набил преподавателите на детето си, пише Булнюз.бг.Около 8 часа 28-годишният А.Ц. нахлул в СОУ „Отец Паисий” в крайдунавския град без разрешение от охраната и ръководството на учебното заведение. В коридора на втория етаж побеснелият родител предизвикал конфликт с учители, посягал да ги удря, заплашвал и ги обиждал в присъствието на други учители и ученици.
„С действията си А.Ц. грубо нарушава обществения ред и учебния процес, показвайки явно неуважение към институциите и незачитане законите на страната“, се казва в прессъобщението на областната дирекция на МВР в Монтана.
По непотвърдена информация родителят е от ромски произход. Най-вероятно той нападнал даскалите, заради ниски оценки, получени от детето му.
Нарушителят е привикан в районното полицейско управление в Лом и му е съставен акт по указа за дребното хулиганство. Той бил изправен пред съда в градчето, като магистратите му наложили "глоба" в размер на 200 лева.