Красен Кралев: Много се радвам за Габриела Петрова

Спортният министър е доволен, че състезателните права на лекоатлетката бяха възстановени.

Спортният министър Красен Кралев заяви, че WADA е намерила правилния подход в скандала с мелдония, разделяйки тези спортисти, които наистина са продължили да взимат препарата поради небрежност след 1 януари и тези, които са преустановили взимането му и са се съобразили с наложените срокове.

"Много се радвам, че подходиха по този начин и мисля, че наистина се проявява разбиране, тъй като има неизяснен период със срока на отделяне на препарата от организма и са намерили правилното решение. Това, което получихме като информация от днес е, че възстановяват състезателните права на Габи. Но трябва да е ясно, че разследването по този случай с мелдония все още не е приключило. Все още се събира информация, правят се тестове, анализи, но това писмо показва наистина, че съдържанието, което са установили, отговаря на това тя да получи вдигане на забраната за участие в състезанията.

„Нашата цел беше да защитим Габриела, много се радвам, че тя успя и доказа, че когато е казала, че е преустановила навреме взимането на препарата, е твърдяла истината през цялото време. Според мен WADA намериха правилния подход в случая - да разделят тези спортисти, които наистина са продължили да го взимат поради небрежност след 1 януари и тези, които са преустановили взимането му и са се съобразили с наложените срокове", каза Кралев пред журналистите днес.