Премиерът Борисов се срещна с транспортния министър на Катар

Политика

18-04-2016, 12:32

Снимка:

Пресцентър

Автор:

Галя Иванова

Всичко от Автора

Министърът на транспорта и съобщенията на Катар Джасим Сейф Ахмед Ал-Сулаити е по покана на българския му колега Ивайло Московски

Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с министъра на транспорта и съобщенията на държавата Катар Джасим Сейф Ахмед Ал-Сулаити. Срещата е в рамките на посещение на официална делегация от Катар в България по покана на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Основна тема на разговора беше предстоящото подписване на Меморандум за разбирателство между ДП „Пристанищна инфраструктура“ и Катарската компания за управление на пристанищата „Муани Катар“. Премиерът Борисов посочи, че документът създава добра база за двустранно сътрудничество по отношение развитието на пристанищната инфраструктура и по-добро взаимодействие между пристанищните администрации.

Изразено беше задоволство от ползотворните разговори между двамата транспортни министри по време на посещението на българска делегация през май 2015 г. в Доха и активизирането на двустранните отношения в тази област, израз на което е и сключването на меморандума.

Премиерът Борисов подчерта, че засилването на преките контакти между двете страни е от взаимен интерес както в областта на бизнеса, така и в областта на образователните институции и университетите в България.