Цветан Цветанов: Изключително важно е да подкрепяме правителството в реформите

Трябва да решаваме проблемите на хората, защото управлението на ГЕРБ е без алтернатива

ГЕРБ подкрепя всяка законодателна инициатива на министрите, защото знае, че така подкрепя премиера Бойко Борисов. Това заяви председателят на групата на ГЕРБ и зам.-шеф на партията Цветан Цветанов при отриване на националната работна среща на партията, която се провежда в НДК в момента.

Г-н премиер, винаги ще имате нашата подкрепа, защото вие сте доказан лидер и човек, който може да води отбора в правилна посока, обърна се към него Цветанов.

Той изрази съжаление, че останалите групи от управляващата коалиция не постъпват по същия начин.

ПГ на ГЕРБ е стабилна, уверена във всички законодателни промени, защото те са част от силното управление на страната, допълни шефът й.

Изключително важно е да подкрепяме правителството в реформите, които прави и затова е важна ролята на парламента, каза Цветанов и благодари на Цецка Цачева. Той благодари и на министрите, които предварително обсъждат предвидените за внасяне законодателни промени.

Той обяви за спекулации твърденията за противоречия по промените в Закона за МВР. Групата на ГЕРБ подкрепя правителството и ще продължи да го прави, гарантира Цветанов.

Над 5,5 милиона жители представлява ГЕРБ с всички свои кметове, избрани на последните местни избори. Това ни натоварва с огромна отговорност, обяви още Цветанов. И обеща всички депутати от ГЕРБ да са силен тим.

Той се обърна към премиера, че са изключително впечатлени от отзивчивостта и енергичността на министрите, когато трябва да се решават проблеми на общините и хората по места.

Важно е всички - депутати, кметове, общински структури, всички в ГЕРБ да направим възможния консенсус с политическите си опоненти и по места, за да се осъществява интегрирана политика, призова Цветанов.

В последните години има постоянен прием на членове в партията - имаме твърдо ядро и периферия, която да се активира на избори. Цветанов обяви, че при 72 хиляди членове през 2012 г., към настоящия момент те вече са над 90 хиляди.

С вашата активност нещата могат да достигнат до парламента и до изпълнителната власт, каза Цветанов на събралите се в зала 1 на НДК. Днес повече от всякога сме натоварени с тази отговорност, каквато нито една партия не е имала за тези 26 г. Затова колкото повече сме единни, толкова по-успешни ще бъдем и занапред, надъха залата Цветанов. И призова хората си винаги да се вслушват в различното мнение и дори в критиките.

Трябва да решаваме проблемите на хората, защото управлението на ГЕРБ е без алтернатива.