Диана Йорданова: Данъчните може да получат права на разследващи полицаи

Общество

17-04-2016, 13:31

Снимка:

bnt

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Стремежът на ГЕРБ е добрите икономически показатели да се усетят от хората

Данъчните служители скоро може да получат правата на "дознатели" - разследващи полицаи.

Това стана ясно от интервюто на Диана Йорданова, зам.-председател на бюджетната комисия на парламента и депутат от ГЕРБ, в студиото на “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ.
“Очаквам в скоро време Министерство на финансите да ни предложи стратегия и законодателни промени съответно за т.нар. “дознателски функции” на НАП, така че да се засили фискалният контрол и борбата срещу данъчните престъпления”, каза Йорданова. 
Тя опонира на бившия премиер Пламен Орешарски с думите, че добрата приходна част на бюджета, която се постига сега, не може да се прехвърли като заслуга на предишното правителство. Все пак въведеният по негово време фискален контрол в НАП дава своите резултати, които са били дообогатени от ГЕРБ, допълни Йорданова.

В момента България се нарежда сред първите 7 страни в Европа по икономически растеж, каза още тя.

Заедно с перспективата за увеличение на износа, увеличение на производство, тя каза, че желанието на премиера Бойко Борисов за 4,5% ръст не е химера.

 

Йорданова обаче призна, че добрите икономически показатели трябва да бъдат усетени от хората.

 

“Предвидили сме изключително големи стимули за бизнеса, защото бизнесът е този, който трябва да вдигне средната работна заплата за страната. А това става чрез модернизация на производството, чрез увеличаване на производителността на труда. За тази цел са предвидени 1 млрд. лева от Оперативната програма за малки и средни предприятия”, допълни зам.-председателят на бюджетната комисия.