Свиленград става столица на хазарта в Източна Европа

Най-доброто от печата

17-04-2016, 08:11

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Казината сега са 4, стават 14 до 2 г.

Свиленград ще се превърне в хазартната столица на Източна Европа. В момента там на пълни обороти работят 4 казина, но до две години броят им ще се увеличи на 14. Това разкри за "Стандарт" главният архитект Атанас Карчев. Става въпрос не само за зали, но и за цели комплекси, които ще разполагат с хотелска част, ресторанти и магазини. Шест вече са получили разрешителни и са в различна фаза на строеж. Още четири са подали заявки и чакат да получат документите. Покрай казината в подем е строителството на нови жилищни сгради, както и на малки бутикови хотели, които да поемат наплива от кандидати за бързи печалби.
Една от големите инвестиции ще е на турския милионер - хазартния бос Суди Озкан. Две от сега работещите казина в Свиленград са негови под името "Принцес". Новата му инвестиция ще е край село Капитан Анреево - между Е-80 на връзката на международния път с автомагистрала "Марица". Това вероятно ще е най-големият хазартен център у нас, тъй като ще бъде изграден на около 70 декара площ. Другото голямо вложение, което се очаква в Свиленград в сферата на хазартния бизнес, е на индийската компания "Паша глобул", която има казина в целия свят.
В момента четирите действащи казина в Свиленград привличат десетки туристи от съседните Гърция и Турция, и то не само през почивните дни. Идват с автобуси и буквално за по няколко дни напълват града. Покрай игрите се забелязва сериозно раздвижване и на икономиката в градчето. Заради необходимостта от нови места за настаняване, където да отсядат хазартните туристи, край казината има построени нови малки бутикови хотелчета. Заради наплива местната управа отчита и повишен интерес към строежа на нови жилищни сгради, чиито собственици впоследствие имат намерение да отдават самостоятелни стаи за нощувка на играчите. Покрай хазартния туризъм в пограничното градче през последната година има и сериозно преселение на млади хора, които намират добро заплащане в обслужващата сфера. Преселници има дори от Румъния. Основно те са крупиета с добър опит, които обучават местните в занаята.