Теодор Салпаров ще играе за Нефтохимик 2010

Националът ще помага в мачовете за Купата на България

Либерото на националния отбор Теодор Салпаров ще играе за Нефтохимик 2010 (Бургас) в предстоящия турнир за Купата на България. Новината съобщи треньорът на тима Петър Дочев.

"Oчакваме две нови попълнения до началото на турнира за Купата. С Теодор Салпаров вече се разбрахме и може официално да го съобщим. Имаме разговори с още един състезател, който да се присъедини към нашия отбор, но на този етап не искаме да го обявяваме, защото все още не е официално", каза пред BGvolleyball Дочев.

Припомняме, че преди няколко дни Нефтохимик привлече друг национал Николай Николов. Централният блокировач вече една седмица тренира с отбора от Бургас.

Както е известно, 33-годишният Салпаров е играч на руския гранд Зенит (Казан). В момента българинът и съотборниците му са в Краков за финалната четворка на Шампионската лига. Утре е полуфиналът между Зенит и Асеко Ресовия (Жешув), където играе Николай Пенчев. В другата битка за място на финала също ще има българско участие. Воденият от Радостин Стойчев - Тренто, с Георги Братоев в състава излиза срещу друг италиански тим Кучине Лубе Банка Марке (Чивитанова).