Морската почивка в Албания измества Турция и Гърция

Портфейл

15-04-2016, 06:25

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Дуръс и Вльора са едни от най-евтините курорти в Европа

Хиляди българи ще почиват на албанските плажове това лято. Интересът към тази непопулярна досега дестинация е в пъти по-голям,пише в. „Труд“.
Привлечени от много ниските цени и добрите условия нашенци сменят традиционните дестинации като Турция и Гърция с курортите по Албанската ривиера. Най-предпочитани са Дуръс и Вльора, които са един от най-евтините в цяла Европа.
„Албания определено се откроява като новоизникнала интересна туристическа дестинация. Не е пренаселено, страната инвестира много в инфраструктура, а цените са много ниски“, обясни пред „Труд“ директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов. Той посочи, че курортите в малката Албания са конкурентноспособни на близките държави като Хърватия, но е доста по-евтино, освен това всички хотели са новопостроени.
„Вече имаме доста ранни резервации, най-предпочитани са пакетите за 5 или 7 дни. В албанските курорти няма ол онклузив, но може да се опита интересна традиционна храна. Почиващите там българи тази година ще са много за сметка на отлива от Турция и Гърция“, потвърди пред вестника Мартина Братованова от една от големите туристически агенции у нас. Почивка за 7 дни в четиризвезден хотел, с включена храна и транспорт, струва около 400 лева в пика на сезона.