Гуардиола пак ли ще поеме носител на ШЛ?

Спорт

14-04-2016, 13:33

Снимка:

btv

Автор:

Михаил Савов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Гуардиола обеща да не купува от Барса

Златан не иска в Сити заради Гуардиола

Три града с буквата М на полуфиналите в най-престижния турнир

Хосеп Гуардиола може да повтори в Манчестър Сити идването си начело на Байерн. През зимата на 2013 година ръководството на баварците се договори с Гуардиола да поеме от лятото на същата година отборът  от Мюнхен. Само, че уж изчерпаният Юп Хайнкес в типичен германски стил взе, че спечели требъл.
А именно Шампионска лига като победи на финала Борусия (Дортмунд) с 2:1, тогава на Юрген Клоп. Взе и шампионата на Германия и Купата на страната. И след като си тръгна, остави пред Гуардиола изключително високи цели, които испанецът така и не постигна засега. А именно да спечели Шампионската лига с Байерн.

 Сега има възможност да се повтори картинката пред Гуардиола. Преди няколко месеца се разбра, че Пеп ще поеме Сити. И пак защото собствениците на английския тим не бяха доволни от Мануел Пелегрини. Само,че Пелегрини като анонс към това,че не е изчерпан спечели финала за Купата на Англия срещу Ливърпул на Клоп. Отново Клоп се яви, макар и в друг турнир, загубил срещу треньор, който ще бъде сменен от Гуардиола.

Сега Пелегрини успя да прокара Манчестър Сити през иглени уши до полуфинала в Шампионската лига. Нещо което в дългата история на Сити досега не се е случвало. Дотук Пелегрини вече е легенда на Манчестър Сити.


А ако спечели Шампионската лига вече ще запечати името си със златни букви в историята на другия тим от Манчестър. И отново целите пред Гуардиола ще бъдат вдигнати неимоверно много. Както го направи Хайнкес.

Явно Гуардиола е искан от отбори чиито ръководства са смятали,че треньорите са им изчерпани. Обаче впоследствие се вижда, че те правят чудеса и Пеп трябва да преодолява височини като на овчарски скок.

На полуфиналите в тазгодишното издание на Шампионската лига ще спорят три отбора от градове с буквата М. Това са двата гранда на Мадрид Реал и Атлетико, Байерн от Мюнхен и Манчестър Сити от Манчестър.

Остава да се разбере дали пред Гуардиола отново ще се изпречат високите постижения. След като Хайнкес спечели Шампионската лига с Байерн преди да си тръгне, сега е ред на Мануел Пелегрини да направи същото с Манчестър Сити.

И към всичко това съдбата може да отреди Байерн на Гуардиола да отпадне от Сити на Пелегрини още на полуфинал. А има възможност  и на самия финал в Милано на 28 май Пелегрини за довиждане да вземе Купата с големите ушички под носа на неговия наследник начело на Сити...