КНСС ще заседава днес за киберсигурността

Политика

14-04-2016, 07:26

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Преди 2 дни кабинетът пусна за обществено обсъждане националната стратегия за киберсигурност "Кибер устойчива България 2020

Днес ще заседава  Консултативният съвет за национална сигурност (КСНС) на тема "Национална политика за осигуряване на киберсигурност", съобщиха от прессекретариата на президента, който свиква съвета.
Участниците в КСНС ще обсъдят доклад на тема "Национална политика за осигуряване на киберсигурност. Изграждане на система, нормативно и финансово осигурена, за киберсигурност, защита и противодействие на кибератаки", както и доклади за "Организационни, функционални и ресурсни способности за противодействие на кибератаки".
Докладчици по темите ще бъдат вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, министърът на отбраната Николай Ненчев, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, председателят на Държавна агенция "Национална сигурност" Димитър Георгиев.
Преди два дни правителството пусна за обществено обсъждане националната стратегия за киберсигурност "Кибер устойчива България 2020". Документът е разработен от Съвета по сигурността към Министерския съвет и беше договорен на заседанието на КСНС през ноември миналата година.
От БСП вече възразиха срещу темата на днешното заседание, защото била далеч от дневния ред на хората. Социалистите настояват съветът да обсъди мерки за справяне с демографската криза. Държавният глава обще в годишната си пресконференция да свика заседание по тази тема.