Нови разкрития за бруталното убийство: Александра била изнасилена

Крими

13-04-2016, 22:45

Автор:

Руслан Иванов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Зловещата смърт на 13-годишната Александра уплаши хората

Това показват данните от първоначалния оглед на тялото на 13-годишното момиче

Първоначалният оглед на трупа на убитата Александра Сивриева показва, че момичето е било изнасилено. Девойката излязла от вкъщи, за да отиде до магазина, но повече не се върнала. Съседка видяла как Александра била натикана насила в кола, съобщи "24 часа".

Тялото на Александра бе открито в бившия ресторант „Ловен дом” вчера в Провадия. Тепърва ще се анализира ДНК материалът, открит под ноктите на 13-годишната.
Съседското момче видяло, че на улицата Александра била напъхана насила в кола - от кого и в какъв цвят или марка автомобил не се знае.
Момичето обаче е със заболяване и забавено умствено развитие, но е категорична, че Александра не влязла доброволно в колата, а преди това се карала на висок глас с момче на улицата.

Според показанията на бащата три дни преди изчезването момичето говорило по телефона с баща си и му казало: “Тате, мен ще ме откраднат.” Опитите му да разбере защо малката се чувства заплашена обаче ударили на камък - Александра бързо затворила телефона.

Криминалистите нищят няколко основни версии за мотивите, довели до кървавото престъпление – че Александра е била убита от местни наркодилъри или че е станала жертва на местни сутеньори.

Основната версия сочи, че 13-годишната е убита някъде другаде, а трупът й е бил захвърлен в руините на изоставената сграда. Най-вероятно причината за смъртта е удушаване.
Първоначалната версия на разследващите е, че Александра е поредната открадната малолетна булка. Те разширяват търсенето в ромските махали в Девня и Синдел. След 10 дни без вест близките вече са сериозно притеснени и започват да обикалят околностите на града - търсят следи от момичето си.