Румънците превзеха хотелите в Балчик за Великден

Почти е запълнен капацитета им

Тази година резервациите за Великден започнаха по-рано от обичайното, предимно от румънци, това обобщи за Балчик представителят на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Десислава Кирякова, която е и управител на четиризвезден хотел. Тя добави, че резервациите за лятото също вървят по-добре, но за момента, предимно от румънци и доста по-малко руснаци, съобщава радио Варна.

За Великден най-вероятно всички ще продадат пакетите си. Тази година големият християнски празник съвпада с 1 май, а някои ще удължат почивката и ще я слеят с Гергьовден – 6 май, коментира Христо Желев – представител на туристическия бранш. По думите му през лятото у нас ще се чува повече руска реч. Към момента записванията от Русия и Украйна за Балчик са по-добри спрямо м.г. Причините не са само конфликтите, но и повечето чартъри до нашата страна и то от нови градове, добави още той. Все още обаче е рано да се правят коментари за сезона, голяма част от туристите организират почивката си в последния момент, категорични са браншовиците в туризма.

За Великден в тризвездни хотели край морето в Балчик все още могат да се купят двудневни и тридневни пакети, съответно за около 120-160 лева на човек. Предпочитани обаче са по-високите звезди – където пакетът е между 300 и 500 лв. на човек и местата вече са почти изчерпани.