Фалшиви ченгета арестуват и ограбват хора в Панчарево

Мнимите униформени вече са задържани

Фалшиви полицаи арестуват и ограбват хора в Панчарево. На 6 април двама мъже се представили за служители на реда и поискали документите на две семейства сирийци, едно от които с дете, докато вечеряли край езерото. Накрая арестували един от тях със свинска опашка, съобщава Нова телевизия.„Поискаха ми личната карта”, разказа сириецът Махмуд Балхус. Заедно със съпругата си и другата двойка той вечерял на брега на езерото.  Мъжете били в униформи и с нашивки. Представили се за полицаи, а единият дори имал пистолет.
Мъжете заявили на Махмуд, че се съмняват, че трафикант на имигранти. Така проверили документите на всички и поискали телефоните и парите им.  Взели дори малкия и големия талон на автомобила на Махмуд, след което го арестували като му обяснили, че ще го изпратят в лагера за временно настаняване в Бусманци.
Качили го в автомобила и потеглили.  След 300 метра спират и казват на Махмуд да слезе, за да го развържат.  Така сириецът се оказал сам и завързан на пътя, без кола, пари и телефон. Малко по-късно го намерили приятелите му. След това се обадили в полицията.
23-годишният Махмуд живее в София от три години. Собственик е на дюнерджийница. След случката трябва да работи двойно, тъй като мнимите полицаи задигнали оборота му, а колата тъкмо купил преди 2 дни. Признава, че дни по-късно той и семейството ми все още ги е страх.
Междувременно от МВР заявиха, че мъжете, арестували Махмуд, вече са задържани. От там потвърдиха, че са се представили за полицаи.