Джени Лорънс: „Холивуд да преосмисли стандарта за женска красота“

Актрисата призна, че не имала отношения с мъж от почти година и от тогава не е правила секс

Младата носителка на „Оскар“ Дженифър Лорънс призова кинотворците да ревизират представите си за красота. Според нея в Холивуд са свикнали с кльощавите момичета, а актрисите с нормално тегло често са оставени в кулоарите. Лорънс каза това в интервю за списание Харпърс Базар.

"Липсата на тегло е станала толкова модерна, че за жена с нормално телосложение може да чуете "Боже мой, тя е пищна" - Това е заблуда", обясни актрисата. Според нея, тези възгледи са погрешни.

Лорънс отбелязва, че не смята формите си за идеални, въпреки, че всеки ден се занимава с пилатес и работи усилено.

Актрисата също говори и на тема феминизъм. Според Лорънс, движението често плаши хората, въпреки, че не би трябвало. "В условията на развиващо се общество, ние жените се чувстваме по-силни и искаме да бъдем приемани на сериозно, това не значи, че непременно трябва да се отървем от качествата, които ни правят жени - Чувствителност, нежност и елегантност" - каза тя.

Актрисата призна, че не е имала отношения с мъж от почти година и от тогава не е правила секс.

25-годишната Дженифър Лорънс е носител на наградата "Оскар" за филма "Гаджето ми е психо". В допълнение, тя е номинирана за наградата за лентата "Американска схема" и "Зимен дар." Най-популярна става с ролята на Катнис Евърдиин в "Игрите на глада" и Мистик в "X-Мен".