Ненад Лалович ще получи званието Доктор Хонорис Кауза на НСА

Церемонията ще се състои на 12 април от 14 часа в "Аула Максима" на НСА

На 12 април (вторник), от 14,00 часа в "Аула Максима" на Национална спортна академия (Ректорат) ще се състои церемония по удостояване на г-н Ненад Лалович, Президент на Международната федерация по борба (UWW) с почетното звание Доктор Хонорис Кауза на Национална спортна академия „Васил Левски".

Мотивите за това решение са изключително сериозния принос и заслуги на г-н Лалович за развитието на борбата като олимпийски спорт. Като член на МОК г-н Лалович полага големи усилия за разпространение на олимпийските ценности и идеали за сътрудничество и разбирателство, за повишаване степента на олимпийската наука и образование и привличане на младите към олимпизма. Г-н Лалович е представител на МОК в борда на Световната антидопингова агенция (WADA). Г-н Лалович ще изнесе публична лекция на тема

„Модернизирането на спорта и спортната администрация, запазвайки традициите и олимпийските ценности“. Сред поканените да присъстват на събитието са министърът на младежта и спорта г-н Красен Кралев, председателят на БОК г-жа Стефка Костадинова и други официални лица.