Красен Кралев награди шампионите от Царско село с купата на БФС

Победителите взеха златните медали след изпълнение на дузпи

Царско село спечели турнира на БФС за деца, родени през 2007 г. Мачовете от надпреварата се играха на Националния стадион „Васил Левски".

На финала талантите на Царско село, водени от треньорите Петър Карачоров и Илия Тодоров,  победиха Ботев (Пловдив) с 4:2 след изпълнение на дузпи. В редовното време срещата приключи при резултат 1:1.

Специален гост на събитието бе министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който награди шампионите от Царско село.

Заместник-изпълнителният директор на БФС Антон Попов връчи медалите на талантите на Ботев (Пловдив).

Тимът на „ДИТ" завърши на трета позиция в крайното класиране, след като победи Левски (София) с 4:3, а съставите и на двата отбора бяха наградени от председателя на Зоналния съвет към БФС - София - Валентин Чакъров и изпълнителния директор на „Национална спортна база" ЕАД - Пламен Манолов.

Надпреварата бе част от Програмата за развитие на детско-юношеския футбол, по която в страната се провеждат 50 турнира. Общият брой на децата, участващи годишно в тези състезания, е близо 10 000. Организацията по провеждането им се финансира съвместно от Министерството на младежта и спорта и Българския футболен съюз.

За първи път състезание при малчуганите се проведе на Националния стадион „Васил Левски", благодарение на подкрепата и усилията на министър Красен Кралев в сътрудничество с „Национална спортна база" ЕАД.

В тридневният турнир взеха участие 12 отбора и близо 200 деца, които изиграха 36 вълнуващи двубоя с много голове. Малчуганите демонстрираха феърплей, показаха своите качества, желание и отдаденост към футболната игра за радост на своите родители и треньори.

Всички деца получиха медали, екипи, топки, храна и напитки, които бяха осигурени от БФС и Министерството на младежта и спорта.

До края на годината предстои да се изиграят още два детски турнира на стадион „Васил Левски".

Първият ще бъде по футбол 5 за деца, родени през 2008 г. и ще се състои между 13-15 май. Надпреварата ще носи името „Иван Славков" в памет на бившия президент на БФС и БОК.

Третото състезание е посветено на Деня на София, като ще се проведе на 16-18 септември.