Премиерът: Можем сами да си пазим границата, не е нужно НАТО

Новините

10-04-2016, 16:17

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Бойко Борисов даде изключително висока оценка на учението на ВМС и Гранична полиция в Бургаския залив

Българската армия и Гранична полиция могат сами да пазят границата ни и без помощта на НАТО.  С тези думи министър-председателят Бойко Борисов изрази своята благодарност към участниците в днешното военноморско учение за недопускане на нелегални имигранти в наши териториални води.

Г-н Борисов даде изключително висока оценка за работата по време на съвместното учение между Военноморските ни сили и Гранична полиция.

Учението в Бургаския залив беше наблюдавано от турски и гръцки военни,професионалното и политическото ръководство на МВР, вицепремиерът Томислав Дончев, военният министър Николай Ненчев, депутати.  То се разигра в акваторията на Бургаския залив по точно такъв сценарий, обясни преди маневрите началникът на отдел „Връзки с обществеността" във Военноморска база Бургас капитан Нено Георгиев.

Фрегатага „Дръзки", катер от базата, вертолет „Пантер", кораб и катер на „Гранична полиция" и няколко лодки пресрещнаха кораба с мигранти точно малко след 12- милната зона на българските териториални води. 

"Въоръжените сили на България са гордост на народа", заяви на финала на учението в залива премиерът Борисов, след което се оправи към обновения археологически музей в село Дебелт. 

До два месеца Министерството на отбраната ще внесе в Народното събрание проект за закупуването и на нов военен самолет.