Бойко Борисов:Ще заделим 800 млн. лв. за производство на кораби

Парите

10-04-2016, 16:00

Снимка:

burgasdream

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Премиерът заедно с министрите Николай Ненчев, Румяна Бъчварова и Томислав Дончев наблюдава тренировката от борда на фрегатата "Дръзки"

800 млн. лв. ще задели държавата за два нови кораба, които ще бъдат произведени от Българска корабостроителница, а след това страната ни ще има пазар и на фрегати. Това заяви след демонстрацията на ВМС и Гранича полиция в Бугаския залив премиерът Бойко Борисов.

Той пристигна, заедно с министрите Томислав Дончев, Румяна Бъчварова и Николай Ненчев за да наблюдава учение на Гранична полиция и ВМС за спиране мигранти от борда на фрегатата "Дръзки".

Министър-председателят припомни, че инвестицията в корабите е негово лично обещание от преди 18 месеца към Висше военноморско училище „Никола Вапцаров“. "Трябва да ви кажа, че бях изумен какви изключителни научни работници работят там и колко авангардни технологии и разработки са направили. Обещах им, съберем ли повече пари, веднага ще инвестираме ние да си произведем две фрегати по техните модели, които предлагат“, заяви премиерът.

По думите му, това ще стане в рамките на три гдини, а с работата по новите военно-морски съоръжения ще бъдат осигурени и работни места. 

За радост, МВР, прокуратурата, ДАНС, митници, данъчни работят усърдно и събрахме повече приходи. Намалихме дефицита, продължихме да строим и виждате супер професионални са нашите военни и полицаи“, каза още Бойко Борисов.

По повод гражданските арести на мигранти в Странджа министър-председателят каза, че няма нищо лошо в това, стига да не се превишават правата и правомощията. Той каза, че е говорил с момчетата, извършили ареста на група мигранти в Странджа.