Откриха велосезона в Пловдив

Общество

10-04-2016, 12:00

Снимка:

24chasa.bg

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министър и кмет повеждат голямото велошествие в Пловдив

Министърът на спорта Красен Кралев, кметът Иван Тотев и зам.-кметът Георги Титюков поведоха велошествието

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, двукратният олимпийски шампион Николай Бухалов и кметът инж. Иван Тотев откриха велосезона в Пловдив. Те поведоха шествие до Гребната база, в което се включиха над 1000 колоездачи от всички възрасти. Инициативата е под наслов "Аз карам велосипед, последвай ме".

"Важно е да покажем на младите хора, че спортът е изключително полезен. Аз самият въртя педалите на колелото два пъти седмично. Това е част от тренировъчната ми програма. Винаги съм адмирирал родители, които стимулират децата си към физическа активност", заяви министър Кралев.

Кметът Иван Тотев със задоволство отбеляза, че м.г. на същия празник е имало 7-8 пъти по-малко колоездачи.

"Създаване на култура на каране на велосипед е един от големите градски въпроси, който трябва да решим. Общината ще продължи да инвестира в изграждане на велоалеи. Сега те са над 40 км, до края на годината мрежата ще бъде разширена с още 15 километра", посочи Тотев. Той уточни, че в момента се изграждат велоалеи по бул. "Васил Априлов" и ул. "Цветан Лазаров", до месец започва строителството им и по бул. "Руски" и "Северен". Планира се да има и по бул. "Коматевско шосе" и бул. "Свобода". По думите на кмета целта е в следващите 5 г. броят на велосипедистите в града да бъде увеличен 10 пъти.