Дейвид Камерън публикува данъчните си декларации

Камерън предприе необичайната стъпка да разкрие обикновено поверителната информация, след като заяви, че е трябвало да следи по-внимателно как семейството му урежда плащането на данъците си, отбелязва Ройтерс. 

Британският премиер Дейвид Камерън публикува данъчните си декларации в опит да сложи край на въпросите за финансите си, предизвикани от споменаването на покойния му баща в скандала "Панамски документи", предаде агенция Ройтерс. 

Разкритията, че бащата на премиера - Йън - е създал офшорна фирма, доведоха до искания за оставката на Камерън и дадоха аргументи на опозиционните депутати, поставили под въпрос нежеланието му да изясни финансовите си отношения с баща си. 

Публикуваните документи показват, че премиерът е платил 75 898 лири данък при доходи от 200 307 лири през последната финансова година (2014-2015 година). 

Основни източници на доходите му са заплатата от 140 522 лири и 46 899 лири от половината наем на семейното му жилище в Лондон. 

"Панамските документи" не обвиняват Камерън в нищо, но през последните дни той направи четири различни изявления за ролята на баща си, отбелязва Ройтерс.