Европол разби българска мрежа за проституция в Италия

Жените, станали жертви на престъпниците са осем на брой

Европол разби българска мрежа за проституция в Италия, предава Нова тв. На общо 12 българи са повдигнати обвинения за трафик на хора и подтикване към проституция, пише "24 часа".

Сводниците организирали канал за прехвърляне на българки италианския град Пескара, на Адриатическото крайбрежие. Там те ги склонявали да проституират, като заплашвали, че ще наранят близките на момичетата в България. Според следователите печалбата била минимум 50 000 евро на месец.

Разследването започнало от италианска страна през септември миналата година. Малко по-късно се включили и българските власти и Европол. На българска територия, разследването се извършвало предимно в София и Видин.

В четвъртък българските власти екстрадираха в Италия семейството Розалия и Ерменко Георгиеви, считани за едни от организаторите на мрежата. Все още се издирва лидерът на бандата Тодор Тодоров, осъждан многократно, включително и за убийство.

Жените, станали жертви на престъпниците са осем на брой, но само една се съгласила да съдейства на полицията от първия момент.