Оперираха Юлия от "Тату" заради тумор, загубила гласа си

Тя узнала за болестта през 2012, но не казала на никого, оперирала се в Германия

Бившата половинка от скандалния руски дует "Тату" Юлия Волкова призна, че претърпяла операция от рак на щитовидната жлеза. За болестта певица говори в интервю за руска телевизия.

Тя разказа, че по време на операцията за премахване на тумора са пострадали нейните гласови нерви. "Когато се събудих от упойката, трябваше да говоря, но нямах глас, просто прошепнах нещо. Това беше решаващият момент в живота ми." - Обясни Волкова.

Певицата допълни, че е научила за диагнозата през 2012 г., но не искала да каже на никого за това. Тя решава да направи операцията в Германия. След това се наложили още две операции, но гласът й не се възстановил напълно. Само благодарение на лечение в Сеул, тя е в състояние да говори.

Волкова започва самостоятелната си кариера през 2009 г. след конфликт с продуцента на дует „Тату“ Борис Рен. Тя пусна няколко сингъла и се снима в два филма - "Ти и аз" и " Zombi ваканция 3D".

"Тату" е една от малкото руски поп групи, които са постигнали международно признание. Дуото е създадено през 1999 година, към момента на възникването му Юлия Волкова и Лена Катина са на 14-15 години. Синглите им са номер едно в Русия, Австралия, Великобритания, Германия, САЩ, Япония и много други страни. 

Англоезичният дебютен сингъл All the Things She Said зае първо място в най-големите музикални класации по цял свят. "Тату" е единственият руски проект, получил световната наградата IFPI за бро продадени албуми. След напускането на Волкова групата се разпада.