Бойко Борисов откри големия америкнски завод край Пловдив

Политика

08-04-2016, 14:15

Снимка:

Пресцентър

Автор:

Галя Иванова

Всичко от Автора

В пловдивското село Царацово министър-председателят Бойко Борисов преряза лентата на нов високотехнологичен завод за автомобилна електроника „Сенсата България“.

Фирмата е един от водещите доставчици и иноватор в решенията за сензорна техника, електрозащита и контрол. В завода ще се произвеждат сензори за автомобилната индустрия. На официалната церемония край Царацово присъстваха премиерът Бойко Борисов, кметът Иван Тотев, областният управител, посланикът на САЩ у нас, народни представители.
"Преди години ме упрекваха, че асфалтът не се яде, но всъщност се яде - идват инвеститори, защото има инфраструктура", заяви Бойко Борисов при откриването на завода.
По думите му разкриването на нови заводи носи приходи за целия бизнес в Пловдив, защото "идват гости, ползват хотели, ресторанти".
Той акцентира и върху последните данни от статистиката, които сочат, че у нас безработицата намалява, увеличават се инвестициите, а ръстът на икономиката минава 3 процента.

"С построяването на своя втори завод нашата компания инвестира близо 40 млн. щ.д. в купуването и застрояването на общо 68 000 кв.м., както и планира откриването на нови 1500 квалифицирани работни места в рамките на две години", казаха от американската компания.

Борисов заяви, че когато фактите и делата говорят, не е необходимо да отговаря на опонентите си. Той обаче подчерта, че усилията за привличане на инвеститори трябва да се насочат към Северна България, защото вече има голяма разлика между Севера и Юга.
"Всички инвеститори идват насам заради удобствата, така че ще вложим всичката енергия и пари, които имаме, сега в тая посока", допълни премиерът.