Певица умря на сцената след ухапване от змия (видео)

След като кобрата я ухапала, тя продължила да пее още 45 минути

Индонезийската певица Ирма Бюл, известна с екзотичното си шоу с кобри, почина на сцената след ухапване от змия, съобщи телевизионният канал РЕН-ТВ.
Кобрата нападнала 29-годишната изпълнителка по време на концерт, като въпреки ухапването Бюл продължила да пее още 45 минути. Треньорът на змиите веднага предложил да постави антидот, но артистката отказала да спре шоуто.
Моментът, в който Бюл получава гърчове и тя пада на сцената, е бил заснет от фенове. „Дейли майл“ уточнява, че инцидентът е станал в Караванг, провинция Западна Ява.  Бюл случайно настъпила кралска кобра по опашката, след което змията я ухапала.
Певицата е била откарана в болница, където лекарите са констатирали смъртта й. Полицията е започнала разследване за смъртта на Ирма Бюл. Според лекарите, ако тя е била закарана своевременно в здравно заведение, животът й е щял да бъде спасен.

Кралските кобри са считани за най-големите отровни змии. На дължина те достигат 5,5 метра, а теглото им – до 20 кг. Те живеят в Южна Индия и Югоизточна Азия. Смята се, че едно ухапване от кралска кобра може да убие слон.