Румен Порожанов: Всички процедури са спазени, нямаме пропуски

Моята оставка не е най-важното в момента

ДАНС влезе в Държавен фонд “Земеделие” за да провери документация по програмата за развитие на селските райони. Предоставили сме им всичко, което ги интересува. Това обясни в ефира на "Тази сутрин" по bTV председателят на фонда Румен Порожанов. 

“Не мога да коментирам подробности по разследването. По проекта в Земен, за който говори "Бивол", са спазени всички процедури и няма увеличение на цената. Липсват само два подписа, но това е само техническа грешка на експерти”, обясни директорът на Държавен фонд “Земеделие”.

Порожанов коментира и отстраняването на Румен Червеняков. “Г-н Червеняков е подписал проекта като начални отдел. Този служител е освободен от Държавен фонд “Земеделие” заради сигнал за конфликт на интереси с проекти на тъща му. Не мога да коментирам на какво основание той има такъв стандарт на живот.”

“Несериозно твърдение, което не искам да коментирам, е това, че Червеняков е бил моя дясна ръка. Той работи от много време във Фонда. Не е бил на директорска длъжност, последно беше главен експрет и работеше по частни проекти. Нямаме практика да водим база данни на раднините на служителите ни. Комисията за конфликт на интереси е установила, че при Червеняков такъв няма, но го освободихме заради неподадени декларации. Всички процедури са спазени, нямаме пропуски. Моята оставка не е най-важното в момента. Бих я подал винаги, ако ми бъде поискана по надлежния ред от тези, които са ме назначили”, коментира още Порожанов.