Българин направи домашен генератор за ток

Портфейл

07-04-2016, 06:49

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Машината е с мощност до 100 киловата и ще бъд представена на международна конференция

Български учен създаде домашен генератор за производство на електрическа енергия. Уникалната машина използва водород от водата и енергия от първичното енергийно поле на Вселената и има мощност до 100 киловата.
Изобретател на устройството е д-р Кирил Чуканов, съобщи председателят на Балканската академия на науките и културата (БАНК) акад. Христо Христов. За да започне да работи генераторът, е нужно да се зареди първоначално с електричество, обясни ученият.
Изобретеният от д-р Кирил Чуканов прототип на „квантов генератор” бил в състояние да произвежда електрическа енергия буквално от нищото. Двигателят му бил в състояние да произвежда неограничено количество ток, като за това не били нужни външни енергийни източници и горива.
На практика генераторът произвеждал 4,5 пъти повече ток, отколкото е използвал за първоначалното си зареждане.
Веднъж сдобили се с него, домакинствата нямало да имат никакви притеснения за тока – можело да го използват за отопление, осветление и за всички битови електроуреди като хладилници и печки.
Акад. Христо Христов разказа пред news.bg, че изобретателят на генератора се обърнал за финансова помощ към китайците.
Те не само финансирали проекта му, но създали и институт за него и вече продавали готовия пазарен продукт. Това са два генератора – един от 10 киловата, който струва 4200 долара, и един от 7 киловата, който се продава за 2500 долара.
Акад. Христов увери, че има още един българин, който работи в САЩ по създаването на 12-мегаватов генератор, който да произвежда ток от околната среда, но засега нямало готов търговски продукт.
Проектът за домашния генератор за производство на електрическа енергия ще бъде представен на международната конференция БАЛКАНИРЕКО 2016 – Балканска икономическа реконструкция и екология.
Конференцията ще се състои днес и утре в залите на федерацията на научно-техническите съюз в София на ул. „Г.С. Раковски” 108.