Руснаци съдят Ерос Рамацоти за 121 милиона рубли

Причината се крие в отменените концерти в Москва и Талин

Проблемите на Ерос Рамацоти едва сега започват, след като отложи концерти в Русия и Прибалтийските републики, сега 52-годишният певец се оказва подсъдим.

Руският организатор на концерти "Глобални комуникации", начело с известния в страната промоутър Андрей Агапов заведоха дело срещу компанията Radiorama SRL, която представлява италианската звезда, искът е на стойност около 121 милиона рубли (1,54 милиона евро).

Причината за производството е отмяната на концертите на Рамацоти в Москва. Според "Глобални комуникации", Ерос не за първи път, спира договорени концерти по-рано подобни случаи имало в Германия, Турция и Украйна. 

На 2 и 3 април изпълнителят трябваше да направи концерти в Москва, билетите за които практически са били разпродадени. Организаторите на шоуто ще започнат възстановяване на парите за закупените билети от 30 април.

„От страна на изпълнителя не сме получили никакви коментари или официално писмо както е предвидено в договора, - казва адвокатът на компанията "Глобални Комуникации" Валерий Панасюк пред LifeNews - Ние изпратихме съобщение за нарушение и прекратяване на договора на основание, че Ерос Рамацоти не пристигна в Москва на 2 и 3 април за концертите си, въпреки, че му бе платен хонорар. Фактът, че той няма да дойде, ние научихме от медиите.“

Концертът на Рамацоти в Талин също бе отменен.