31 магистри-отличници изпраща факултет „Математика и информатика”

Животът

07-04-2016, 07:34

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

143 абсолвенти ще получат дипломите си на официална церемония

На 8 април 2016 г. в Аулата на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” официално ще се връчат дипломите на абсолвентите от факултет “Математика и информатика” - випуск 2015 година. На церемонията е поканен проф. д-р Христо Бонджолов, Ректор на Великотърновския университет. В рамките на честването на празника на факултета – 11 април, в програмата на церемонията е включено и връчването на грамоти на проф. д-р Ангел Смрикаров, почетен професор на факултет “Математика и информатика” и госпожа Стоянка Смрикарова - заслужил доцент на Русенския университет, почетен преподавател на факултет “Математика и информатика”

От завършилите през 2015 година 143 абсолвенти, 31 са отличниците от ОКС “магистър”, 9 от които с пълно отличие. Тридесет и осем са отличниците от ОКС “бакалавър”, 9 от специалност “Компютърни науки”, 5 от специалност “Информатика”, 5 от специалност “Математика и информатика”, 12 от специалност “Книгоиздаване” и 7 от специалност “Библиотечно-информационни дейности”.

За отличниците, завършили образователно-квалификационните степени “бакалавър” и “магистър”, са осигурени специални награди от спонсорите на факултета. Награди ще получат и всички абсолвенти, присъствали на церемонията.