Обрат по делото за смъртта на Тодор?

Крими

06-04-2016, 23:34

Снимка:

фейсбук

Автор:

Руслан Иванов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тодор от Враца не е починал от побоя

Нови свидетели могат да променят разследването на Поничките

Разследването за смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов във Враца е пред тотален обрат. По делото са дали показания нови свидетели, които ще преобърнат хода му на 180 градуса, пише "България Днес".  След съдебномедицинските експертизи, според които Тодор е починал не от побоя, станал в центъра на града на 12 януари, а от заболяване, разследването е прекратено в частта си за убийство по хулигански подбуди.
В момента Районната прокуратура във Враца разследват братята Иван и Десислав Дамянови-Поничките само за хулиганство. Преди дни са дали показания трима или четирима нови свидетели. В началото те са били притеснени от големия шум около случая, но след като той затихна, са обяснили пред разследващите какво са видели.
Показанията им се различават от тези на повечето, които дадоха още в началото, и вероятно ще преобърнат хода на разследването.
"Постоянно се съветваме и с адвоката ни. Ще изчакаме да видим прокуратурата ще обърне ли внимание на новите данни, или ще трябва да ги подсетим", коментира братът на Тодор - Ивайло.
Той заяви, че е било нелепо срещу Дамянови да бъде повдигано обвинение за предумишлено убийство, каквото имаше в началото.
Ивайло се надява с новите показания отново Поничките да отговарят за убийството на брат му - по хулигански подбуди или по непредпазливост. Ивайло Йорданов коментира, че във Враца се говори, че Поничките дали много пари, за да бъдат оправдани, и затова в момента бизнесът им западнал. Братът не мисли, че ако това е вярно, ще им помогне.
"Тук на местно ниво може, но все пак има и други съдебни инстанции. Няма как да плащат навсякъде", коментира младият мъж.