ЦСКА може да бъде в "А" група още от есента на 2016 година

Отборите трябва да подадат документи за лиценз до 30 април

ЦСКА може да играе още през есента в "А" група. Това обяви на пресконференция след днешната среща за реформа в българския футбол Борислав Михайлов. Президентът на БФС обаче уточни най-важното условие - подаване на документи за лицензиране, като срокът е до 30 април. Общо взето, изказването на Михайлов се въртеше около това, че първо трябва да се види кои клубове ще получат лицензи и след това ще се разглеждат различни варианти за елитната ни дивизия. Самият експерт от Холандия каза същото: "Първо трябва да знаем кои клубове ще вземат лиценз и тогава ще обмисляме бройката на клубовете. На този етап и аз не знам кой вариант е най-добър."

"Целта на днешната среща е да увеличим броя на участниците в "А" група. Желанието на повечето от клубовете е броят да бъде увеличен, но колко ще бъдат, ще се знае, след като кандидатстват за лицензи. Ние сме поканили всички 24 клуба - 14 от "А", 10 от "Б", които имат желание и смятат, че могат да отговорят на условията, да подадат документи за лиценз до 30 април. Както и четирите отбора, които са на първо място в четирите "В" групи.

За всички важат еднакви правила да кандидатстват за лиценз за "А" група. ЦСКА е поканен, тъй като е ясно, че влиза в "Б" група. Така може да се опита да вземе лиценз и за "А". Същото важи за Етър, Ботев (Враца), Черноморец (Балчик) и Несебър. Всички те са поканени да участват и да вземат лиценз за "А" група", допълни Михайлов.

"Отворена е вратата за всички, но при спазване на лицензионните правила. Като стане ясно кои отбори взимат лиценз нашият гост от Холандия ще предложи няколко варианта за формат на "А" група", завърши президентът на БФС.