От бившата си къща Юрген Клоп ще гледа към Шампионска лига

"Нормалния" идва с Ливърпул в Дортмунд за битка със славни спомени

В четвъртък на 7 април Юрген Клоп се завръща в бившата си къща на стадиона на Борусия в Дортмунд. Юрген идва със сегашния си тим Ливърпул в изключително вълнуващо място, което сега се казва "Сигнал Идуна Парк", но традиционалистите си го знаят като "Вестфаленщадион".

Оттук Юрген и неговите Коутиньо и компания ще търсят път към финала за Лига Европа в Базел. А там на "Санкт Якобс" задължителна победа на финала. Която ще прати по новата наредба Ливърпул в групите на Шампионската лига, като победител във втория по класа турнир.


Ливърпул може да не е ставал шампион на Англия от 1990 година, но по някакъв начин  е успявал да бъде част от турнира, който той обича и него го обича. А именно Шампионската лига. Паметната победа в Истанбул през 2005 година  над Милан след обрат от 0:3 през първото полувреме  до 3:3 и дузпи ще се помни винаги.

Ето с такива трепетни спомени е натоварен митичния "Коп" и феновете на Ливърпул, които искат от "Нормалния",както се нарече Клоп, да ги закара отново в Шампионската лига.
Но затова Юрген трябва да премине през спомените за себе си от времето, когато направи от Борусия (Дортмунд) почти равностоен отбор на чудовището Байерн.