Четири натурални продукта възстановяващи белите дробове

И все пак най-добре е да не пушите

Както е известно, от пушенето страдат белите дробове не само на пушачите, но и на непушачите. В допълнение, жителите на градовете постоянно дишат прах и замърсен въздух. Учените са идентифицирали четири продукта, които помагат за изчистването на белите дробове от натрупания никотин, катран и други вредни вещества.

Един от тези продукти се оказа грейпфрута, този вкусен цитрусов плод съдържа ударна доза антиоксиданти. Тези вещества помагат да се подобри функционирането на клетките и да се предотврати тяхната мутация. 

Чесънът може и да мирише неприятно, но също има много полезни свойства. Силно препоръчително е да се консумира за профилактика на различни заболявания.

Джинджифилът, който също е в списъка има антивирусни и антибактериални свойства, включително спомага изхвърлянето на секрети и регенерацията на бронхиалните канали. 

Морковът пък съдържа витамини А, В, С, Е и К, които имат благоприятен ефект върху състоянието на тъканите, по-специално епителните такива. В допълнение, морковът е в състояние да неутрализира частично ефектите на никотина.