Седем години затвор на мъж за блудства и изнасилване

Районната прокуратура в Разград ще протестира

Състав на Разградския районен съд присъди днес седем години лишаване от свобода при първоначално строг режим спрямо 43-годишния Валентин Ч., съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Мъжът беше обвинен от Районната прокуратура в три деяния, извършени при условията на продължавано престъпление - за блудства с ненавършило 14-годишна възраст момиче чрез употреба на сила и заплашване, за същите деяния и след навършването на 14-годишна възраст на жертвата, както и за изнасилване на момичето, преди да навърши пълнолетие.
Районната прокуратура в Разград ще внесе протест срещу размера на наложеното наказание, като ще поиска налагането на максималния размер от 10 години лишаване от свобода за тези престъпления.
Момичето, пострадало от сексуалния насилник, било дете от предходен брак на жената, с която подсъдимият живеел на семейни начала. Мъжът извършвал блудствените действия за времето от 29 юли 2012 год. до 14 септември 2013, като използвал положението на зависимост и надзор над ненавършилото 14-годишна възраст дете. Многократните сексуалните насилия над момичето продължили и след навършването на 14-годишната му възраст - от август 2014 г. до 21 май 2015 г. Полицията е била уведомена на 22 юли 2015 г. и мъжът бил задържан с постоянна мярка "Задържане под стража".