Цветанов: Подпомагането на децата с аутизъм, е моя собствена кауза

Зам.-председателят на ГЕРБ бе посланик на добра воля по случай Световния ден на информираност за аутизма

Аутизмът е състояние, което прави хората различни. Но аз вярвам, че обединявайки се всички заедно, можем да преодолеем различията си и да ставаме по-добри. За мен изключително достоверно звучи изразът: „Аз съм аутист, ти трудно ме разбираш, но е важно да ми се довериш“. Това каза в събота председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, който и тази година бе посланик на добра воля по случай Световния ден за информираност на аутизма, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. 

Тази година сградата на НДК в София бе осветена в синя светлина. Цветанов обясни, че подпомагането на каузите, свързани със състоянието аутизъм, се е превърнало в негова собствена кауза от 2012 година. „Радостен съм, че мога да бъда съпричастен и във връзка с хората”, обясни зам.-председателят на ГЕРБ.

С присъствието си подкрепа за Световния ден за информираност за аутизма засвидетелстваха кметът на София Йорданка Фандъкова, председателят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова, както и много жители и гости на столицата. 
За пета поредна година България става част от световната кампания на Autism Speaks – Light it up blue - "Освети в синьо" - за повишаване нивото на информираност на обществото за състоянието Аутизъм.
Организатори на мероприятието са Фондация "Стъпка за невидимите деца на България", Сдружение "Тацитус" и Асоциацията на ресурсните учители в България, обединени във "Фонд за терапии".