Стоичков почете Йохан Кройф в приятелски мач (видео)

Камата и други легенди отдадоха последна почит на Йохан Кройф

Христо Стоичков и други легенди на Барселона, заедно с бившите звезди на Мексико, отдадоха почит на Йохан Кройф. Това стана на мач между легендите на Барса и на мексикански футбол. Двубоят се игра в Керетаро, а „ацтеките“ спечелиха с 2:0 след голове на Харед Борхети и Даниел Осорно.

Играчите на двата отбора играха с оранжеви ленти с № 14 на ръцете в знак на почит към Кройф. Срещата беше спряна в 14-ата минута, а едно дете излезе на терена и връчи на Стоичков букет оранжеви лалета, който Камата остави до една от вратите.

В 21-ата минута Камата беше близо до гол, но ударът му беше париран от Адолфо Риос. В 14-ата минута на второто полувреме българинът отстъпи мястото си на терена на Роналд де Бур. Феновете на трибуните се изправиха на крака и изпратиха Христо Стоичков с овации.

За Барселона участие в мача взеха Витор Байя, Хосе Мария Бакеро, Андони Гойкоечея, Ерик Абидал, Георге Попеску, Роналд де Бур, Гайска Мендиета, Яри Литманен, Фернандо Коуто, Мехо Кодро, Фредерик Дею и др. С екипа на Мексико на терена се появиха Хорхе Кампос, Харед Борхети, Рамон Рамирес, Марио Мендес, Адолфо Риос и др.