Моника Кръстева: Излизаме още по-мотивирани и за победа срещу Естония

Спорт

02-04-2016, 11:20

Снимка:

БФВолейбол

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Димо Тонев: Най-важното е, че играхме смело и не се отказахме

След този мач трябва да си повярваме още повече, защото показахме, че можем

Българският национален отбор за девойки до 19 години започна с победа европейската квалификация в София. Нашите момичета надиграха Норвегия с 3:2.

Двубоят бе изпълнен с напрегнати моменти и много обрати, а състезателките на Димо Тонев показаха страхотен характер и след като губеха с 1:2 гейма успяха да съберат сили и да обърнат мача. В тайбрека родните волейболистки бяха повече от категорични и затвориха срещата след 15:4.

Топреализатор в двубоя стана Катрин Димитрова с 20 точки, а Ани Боздева добави 12 точки. За скандинавките най-резултатна бе капитанът Виктория Йелестад Деммене с 12 точки.

Статистика от мача можете да видите тук.

Така след първия ден от квалификацията лидер в тази група Е с 3 точки е Финландия. В първия мач днес финландките победиха трудно Естония с 3:1 и оглавиха класирането. На второ място е България с 2 точки, пред Норвегия с 1 и Естония без спечелена точка.

 

Ето и какво сподели след срещата за сайта на БФВолейбол капитанът на тима ни Моника Кръстева, която остана на полето до третия гейм и завърши двубоя с 6 точки:  

„Почнахме малко разконцетрирани. Не ни влизаше сервиса, но след това овладяхме положението и спечелихме мача. Почнахме да вкарваме началния удар. Заиграхме по-уверено, с доста повече хъс и това ни помогна много. След този мач трябва да си повярваме още повече, защото показахме, че можем. Утре (б.а. днес) излизаме още по-нахъсани и ще търсим победата срещу Естония!“

Днес от 18:30 ч. в зала „Христо Ботев“ е вторият двубой на нашите момичета в групата срещу Естония. Преди това от 16:00 ч. на полето ще излязат Финландия и Норвегия.