Булдог в син цвят е изненадата на киноложките изложби в Пловдив

Мисия Пловдив

01-04-2016, 11:46

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Френски булдог със синя окраска ще бъде показан за първи път на киноложките изложби, която ще се състоят на 2 и 3 април 2016 г. в Международен панаир Пловдив. Това е една от най-редките окраски в породата и беше призната от световните организации неотдавна, а у нас има само няколко двойки такива кучета, поясниха от Българския републикански киноложки съюз. Изненадата е подготвена от клуб “Френски и английски булдог”.

Международни киноложки изложби се провеждат всяка пролет и есен в Международен панаир Пловдив. Есенното издание е финал за Световната киноложка купа. Организатори са Световният киноложко-ловен спортен алианс, Българският републикански киноложки съюз, община Пловдив и Международен панаир Пловдив.

Пролетното издание за 2016 г. ще започне с парад на клубовете и породите на 2 април от 11.00 часа. В първия ден е голямото състезание за шампионските титли от Международната киноложка изложба.Заедно с нея ще се проведат специализирани изложби за българско овчарско куче, френски и английски булдог, изложба за Купата на кмета на Пловдив, продължаваща и на 3 април.

Посетителите ще видят редките и интересни бивер йоркшир териери и “уипет” – малка английска хрътка. Любителите ще се запознаят с качествата на елитни представители на множество други породи.

Киноложките изложби са съпроводени от атрактивни конкурси. За първи път от няколко години насам ще има надпревара за най-добра група потомци, в която взимат участие поне три поколения кучета, и така се виждат постиженията в развъдната програма на съответния клуб.