Развитие по казуса със стопанисването на стадиона в Петрич

Спорт

01-04-2016, 08:28

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Днес представители на Национална спортна база ЕАД София пристигат в Петрич , за да влязат във владение на Национална спортна база „Цар Самуил”, след като започна процедурата за едностранно прекратяване на договора с наемателя на обекта, фирма „Етно” ЕООД с управител Величка Минева. Ход на процедурата беше даден в началото на месец февруари с изпращането на нотариална покана от собственика на базата Национална спортна база ЕАД.

Действията за прекратяване на договорните отношение за стопанисване на петричкия стадион идват след констатирани нарушения и неизпълнение на основните клаузи посочени в договора за наем на обекта от 2011 година. Освен това в Национална спортна база ЕАД София е получен констативен протокол от община Петрич за липсата на разрешителни за извършването на строителните дейности вътре в НСБ „Цар Самуил”.

Проверката, разпоредена от кмета на община Петрич Димитър Бръчков е извършена в края на миналата година, а установените нарушения са описани в нарочен протокол от 07.12.2015 година. Екипът на Бръчков е дал отказ за издаването и на удостоверение за търпимост за извършените реконструкции в района на петричкия стадион.