Министър Кралев ще открие най-новия спортен комплекс на Велико Търново "Балкан Арена"

Спорт

31-03-2016, 16:12

Снимка:

организаторите

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Теренът отговаря на стандартите на FIFA и UEFA за мачове от Футбол 5

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще пристигне във В. Търново за откриването на новия спортен комплекс „Балкан Арена”, който се намира в квартал „Картала”. Лентата пред новото съоръжение ще бъде прерязана на 7 април.  Компаниите, които участват в изграждането, са „Лактима Балкан”, „Политрейд Кънстръкшън” и “Шугър Импекс Трейдинг”, както и техни партньори В. Търново и страната. Целият размер на инвестицията надхвърля 120 000 лева. Строежът на съоръжението стартира в края на октомври.

Теренът е с размери 45 х 20 метра и на него ще могат да се играят мачове от Футбол 5, съгласно стандартите на FIFA и UEFA. Изкуствената трева, внос от Испания, вече е положена върху игрището, поставено е осветлението, изградени са трибуна и съблекални. На „Балкан Арена” ще могат да се организират и градски турнири между училищата и детските градини.

Комплексът е разположен върху един декар площ, проектът бе дарение от група великотърновски проектанти със съдействието на администрацията и на кмета Даниел Панов.